Samo tri ogromne senzacije mogu ostaviti Zmajeve bez Evropskog prvenstva
FOTO: RSBiH

Blizu smo novog plasmana na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta

Samo tri ogromne senzacije mogu ostaviti Zmajeve bez Evropskog prvenstva

Haris Zilić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Cazinu u vrhunskoj atmosferi u dvorani "Salih Omerčević" pred 2.000 navijača savladala selekciju Slovenije sa 27:26 u petom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i otvorila širom vrata EURO-a.

Kolo prije kraja samo velike senzacije nas mogu ostaviti bez plasmana na Evropsko prvenstvo treći put u nizu.

Da krenemo od situacije koja bi za nas bila najbolja i bez trunke stresa, a to je naš meč u Crnoj Gori.

Ako ostvarimo bilo kakav pozitivan rezultat u nedjelju u Crnoj Gori idemo sigurno na EURO, dakle bod ili pobjeda portiv Crnogoraca.

U slučaju poraza od Crne Gore, morali bi pratiti stanje u ostalim grupama, gdje se realno treba posložiti dosta senzacionalnih rezultata da ne budemo među četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

Na trenutnoj tabeli trećeplasiranih selekcija zauzimamo treće mjesto sa dva osvojena boda kada se oduzmu bodovi protiv posljednjeplasiranih selekcija u grupi. Po dva boda imaju Grčka i Farska Ostrva dok je pet ekipa bez bodova.

Četiri najbolje trećepalsirane idu na EURO. Pogledajte treutnu tabelu trećeplasiranih ekipa:

#      Reprezentacija     Bodovi    Gol razlika
1.       Farska Ostrva         2        -8
2.            Grčka         2        -9
3.     Bosna i Hercegovina         2       -18
4.            Italija         0       -20
5.          Estonija         0       -22
6.          Slovačka         0       -24
7.           Gruzija         0       -25
8.           Turska         0       -28

Dakle, u posljednjem kolu, Italija ne smije dobiti Francusku u gostima, Estonija ne smije dobiti Island u gostima sa većom razlikom od pet golova. Također i SLovačka će tražiti svoju šansu u gostima protiv Srbije, kao i Turska protiv Sjeverne Makedonije, ali pomenute selekcije imaju slabiju gol razliku od Italije i Estonije.

Gruzija gostuje Mađarima i oni su skoro bez šansi pred zadnje kolo.

Prema navedenom 98% smo na Evropskom prvenstvu, ali da ipak sačekamo nedjelju i 20 sati da sve bude jasnije i preciznije.

Top Komentari

user1647539682
5 golova ,imal penala???
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi