Doborac i Burić bez kalkulacija: Idemo po trijumf i u Mejdanu

Press konferencija pred duel protiv Kosova

Doborac i Burić bez kalkulacija: Idemo po trijumf i u Mejdanu

H. Zilić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u nedjelju sa početkom u 17 sati u tuzlanskom Mejdanu igra duel četvrtog kola kvalifikacija za EURO 2024. godine protiv selekcije Kosova.

Prvi meč koji je u srijedu odigran u Prištini naša selekcija je dobila rezultatom 25:22.

Nema sumnje da će naši momci i sutra krneuti na pobjedu s kojom bi osigurali treće mjesto u grupi, a samim tim ostali u igri za plasman na Evropsko prvenstvo kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

Duel u Mejdanu na današnjoj press konferenciji najavili su pomoćnik u našem stručnom štabu Damir Doborac i reprezentativac Senjamin Burić.

"Ono što ja mogu reći da smo svi zdravi i spremni za sutrašnju utakmicu. Što se tiče prve utakmice dosta smo analizirali, ali najviše na sebi. Obzrom na kakav smo se način skupili i nakon puta od 12 sati moramo biti prezadovoljni što smo dobili utakmicu na Kosovu", rekao je Doborac na početku press konferencije i nastavio:

"Neki i prije i nakon ovoga ne treba da prave bauk od te pobjede. Kosovo je ozbiljna ekipa i sretni smo što smo se vratili sa dva boda. Sutra ulazimo ozbiljno, nema opuštanja. Nadam se da ćemo biti slobodniji u napadu i ponoviti odbranu iz Prištine."

Umor nije problem za igrače ističe Doborac.

"Zgusnut termin nije problem. Navikli su to ovi momci, oni su pravi prfoesionalci i nema problema po tom pitanju."

Nakon trenera Damira Doborca medijima se obratio i reprezentativac Senjamin Burić.

"Jako sam sretan zbog prve pobjede u kvalifikacijama. Pružili smo dobru partiju. Očekujem tešku utakmicu, kao što je Damir rekao, Kosovo je ozbiljna reprezentacija i posljednjih godina se jako diže. Igrali su egal sa Slovenijom 50 minuta i radi se o jako dobroj ekipi. Idemo sutra na pobjedu."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi