Igra "toplo-hladno" u Prištini, ali na kraju vrijedan trijumf bh. rukometaša

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Igra "toplo-hladno" u Prištini, ali na kraju vrijedan trijumf bh. rukometaša

H. Zilić

U trećem kolu kvalifikacija za EURO 2024. godine rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine gostovala je na Kosovu kod istoimene selekcije i upisala prvi trijumf u kvalifikacijama. Izabranici Irfana Smajlagića slavili su rezultatom 25:22.

Duel u Prištini otvorilo smo sigurnom igrom u fazi odbrane, ali i fazi napada.

Na golu je Ahmetašević vezao tri sjajne odbrane u napadu su pogađali Herceg, Panić, Burić, Bošković, tako da smo odmah na startu došli do tri gola prednosti. Kosovo je u šestoj minuti postigao prvi gol na utakmici.

U 18. minuti imali smo napad za +4, Panić je pogodio za 5:9, a minut nakon toga kontra naše selekcije, Draganić je bio siguran za tada velikih +5, na semaforu je rezultat glasio 5:10.

Do kraja poluvremena trubulentna igra naše selekcije, imali smo nekoliko loših napada, ali na odmor odlazimo pri rezultatu 10:14.

Drugo poluvrijeme Kosovo otvara agresivnije i golovima Gegaja i Tahirukaja stižu na -2 (14:16).

Oglasi

U 40. minuti Kosovo koristi našu konfuziju u napadu, imali su napad za izjednačenje i pogodili za 16:16. Minut kasnije Gjuka pogađa za vodstvo Kosova 17:16.

Nakon toga Lončar pogađa za 17:17, zatim smo odigrali dobru odbranu. Burić je u narednom napadu pogodio, zatim Ahmetašević odbranio napad Kosova, a onda Davidović u 45. minuti pogađa za 17:19.

Nastavljena je naša serija u tim momentima, a u 48. minuti na semaforu je pisalo 17:22 za naš tim. Pred kraj utakmice pojavila se ponovo crna rupa u našoj igri, ali privodimo meč kraju rezultatom 22:25 za prvi i vrijedan trijumf u tekućim kvalifikacijama.

Kod našeg tima u napadu su se izdvojili Burić, Panić i Bošković sa po pet golova, Ahmetašević je imao deset uspješnih intervencija.

U redovima Kosova raspucan je bio Dernit Tahirukaj sa šest postignutih golova.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, 3. kolo:

Kosovo - Bosna i Hercegovina (10:14) 22:25

Bosna i Hercegovina: Milan Vukšić, Mirko Herceg, Senjamin Burić, Adi Mehmedćehajić, Marko Panić, Mirsad Terzić, Admir Ahmetašević, Nedim Hadžić, Vladan Lončar, Igor Mandić, Bekir Čordalija, Vlado Draganić, Marko Davidović, Mladen Bošković, Elmir Građan i Amir Muhović.

Top Komentari

Chesa
Nemam uvid u Kosovsku reprezentaciji ali ipak pobjeda je pobjeda. Čestitke momcima.
4 0
Shojich07
Smailagić zna šta radi, ovo može samo bolje biti.... A stručnjak koji je pisao prethodni tekst.....
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti