Roganović: Ovo nisam vidio u regionu; Smajlagić: Moramo naučiti igrati pod pritiskom

Press konferencija nakon meča u Skenderiji

Roganović: Ovo nisam vidio u regionu; Smajlagić: Moramo naučiti igrati pod pritiskom

H. Zilić

U drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u rukometu reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je na domaćem terenu u Sarajevu od Crne Gore rezultatom 25:36.

Za Zmajeve je to bio drugi poraz u tekućim kvalifikacijama i već smo se doveli u tešku poziciju kada je u pitanju borba za plasman na EURO 2024. godine.

Nakon duela u dvorani "Mirza Delibašić" održana je press konferencija za medije na kojoj su obratili prvo selektor Crne Goran Zoran Roganović i reprezentativac Miloš Vujović.

"Želim se zahvaliti vama novinarima, ovo nisam vidio u regionu. Svaka vam čast, drago mi je da se prati rukomet. Bosna i Hercegovina sigurno ima budućnost sa Smajlagićem. Zahvaljujem se navijačima i jednim i drugim, ovo je bilo uživanje gledati. Bili smo eksplozivni i iskoristili smo svaku grešku BiH. Nama je uživanje igrati u ovoj atmosferi. Želimo da crnogorski rukomet bude jedno jedinstvo. Imamo poštovanje i siguran sam da možemo puno napraviti u budućnosti", rekao je Roganović dok je Vujović dodao:

"Želim da se zahvalim svim navijačima. Kada vidimo navijače sigurno smo da smo na pravom putu. Od početka smo odgovorili na sve zahtjeve. Znali smo da možemo na brzinu uzeti BiH, počeli smo od početka igrati brzo, tehnički ispravno. Nije nas ništa iznenadilo, uspješna misija za nas."

Opis nije dostupan.

Nakon predstavnike Crne Gore ispred bh. reprezentacije obratili su se selektor Irfan Smajlagić i kapiten Mirsad Terzić.

"Svjesni smo da nismo bili pravi. Razočarenje je u ekipi. Mi smo u fazi upoznavanja, neki su bili impresionirani nastupom za reprezentaciju, to nije i ne smije biti alibi. Mnogo rada je ispred nas, najlakše je biti negativan", rekao je Terzić, nakon toga riječ je imao selektor Smajlagić:

"Stalno govorimo o kvalifikacijama. Mi stvaramo reprezentaciju, nema tu sedam igrača koji su bili nosioci. Moramo se postepeno spremati i dođu ovakvi testovi. Svaki dan su druge reakcije igrača. Proće vremena da igrači dođu do nekog nivoa koji želimo, taj profesionalni nivo. Igrači odrađuju nešto što ne znaju, to je jedno sazrijevanje igrača u glavi, ovakve atmosfere, navijanje to moraju proći, moraju naučiti igrati pod pritiskom. Čestitam Crnoj Gori, odigrali su sjajno", rekao je Smajlagić i dodao:

"Analizirali smo mi sve igrače, akciju, ali to treba sprovesti na terenu. Kasnili smo svugdje pola koraka. Nismo mi tromi, nego su oni prebrzi, moramo početi brze razmišljati brže u igri. Puno informacija se prikupi, svaka utakmica nosi nešto novo, svaki trneing nudi nešto novo to je današnji profesionalizam. Bez rada nema rezultata, nema tu garancija, mora se raditi, nema kvalitete bez rada. Granice sporta se postižu."

Top Komentari

epa
Jel ovo radi smjenu generacije bez 7 najboljih igrača... 2xburica malinovic peric.... Nemoguće je da su svi bili povrijedjeni...sa ovakvom ekipom i pojednje mjesto od svih ekipa je uspjeh... Sramota igra i odnos prema grlu BiH ovo je ekipa za uništavanje BH rukometa....
2 1
zgembo.popuslic
Nije mi jasan ovaj Smajlagic sa izjavom da stvara reprezentaciju za buducnost, da treba puno rada, da igraci sazrijevaju itd itd. Kako on misli icemu naucit te igrace kad se okupe par dana nekoliko puta u godini. Igrac se postaje u klubu gdje trenira svaki dan a za reprezentaciju se pozivaju oni najbolji i u tih par dana okupljanja jedino sto ih moze nauciti jeste da zajedno analiziraju protivnika, vide njegove dobre i lose strane i dogovore taktiku kako ce igrat. Igrac se ne stvara i ne postaje u u reprezentaciji nego u klubu.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije