BiH se nada sreći pred sutrašnji žrijeb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

EHF objavio video

BiH se nada sreći pred sutrašnji žrijeb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

E. Škorić

U utorak (sutra) bit će održan žrijeb kvalifikacijskih grupa za Evropsko prvenstvo 2022. godine.

Bh. rukometna reprezentacija iz trećeg šešira čeka sutra rivale u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Naša selekcija nalazi se u trećem šeširu, isto kao Švicarska, Litvanija, Rumunija, Ukrajina, Latvija, Poljska i Belgija. To, naravno, znači da nabrojane selekcije ne mogu biti s nama u grupi.

EHF je večeras, dan prije planiranog žrijeba za utvrđivanje grupa, objavio video o tome kako će izgledati cijeli proces određivanja grupa.

Prema inicijalnom planu, prve utakmice kvalifikacija trebale bi biti odigrane u novembru (5. i 8.), a prve dvije reprezentacije iz svake grupe (bit će ih ukupno osam) osigurat će sigurno mjesto za Evropsko prvenstvo 2022. koje će se održati u Mađarskoj i Slovačkoj.

Ono što je sigurno, bh. rukometašima bit će neophodna i sreća prilikom sutrašnjeg žrijeba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi