EHF: BiH u pretposljednjem šeširu pred žrijeb kvalifikacija za EP 2022

EHF: BiH u pretposljednjem šeširu pred žrijeb kvalifikacija za EP 2022

E. Škorić

Evropska rukometna federacija (EHF) objavila je šešire pred žrijeb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine.

Žrijeb će se održati 16. juna, a poznato je da se BiH nalazi u trećem šeširu, pa tako naši protivnici ne mogu biti Švicarska, Litvanija, Rumunija, Ukrajina, Latvija, Poljska i Belgija.

Mađarska i Slovačka kao domaćini, odnosno finalisti EURO 2020 ŠŠpanija i Hrvatska, izborili su plasman na takmičenje. Ostalih 20 selekcija tražit će svoj put kroz kvalifikacije.

Sistem kvalifikacija počinje 4/5. novembra i završava se 2. maja 2021. godine. Po dvije najbolje reprezentacije iz svake od osam grupa, odnosno četiri najbolje trećeplasirane ekipe izborit će plasman na turnir.

Šešir 1: Norveška, Švedska, Danska, Njemačka, Francuska, Slovenija, Češka, Island.

Šešir 2: Austrija, Bjelorusija, Portugal, Sjeverna Makedonija, Srbija, Rusija, Crna Gora, Nizozemska.

Šešir 3: Švicarska, Litvanija, Rumunija, BiH, Ukrajina, Latvija, Poljska, Belgija.

Šešir 4: Finska, Italija, Turska, Izrael, Estonija, Grčka, Kosovo, Farska ostrva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi