Bilal Šuman o grupi na EP: Biće teško, ali i mi imamo kvalitet

Selektor je optimističan

Bilal Šuman o grupi na EP: Biće teško, ali i mi imamo kvalitet

S. Grebović

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se jučer na Ilidži u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo na kojem ćemo nastupati po prvi put.

Selektor naše reprezentacije Bilal Šuman je pred današnji trening u dvorani hotela Hills dao izjavu za naš portal:

"Ovo je prva sedmica u kojoj su se okupile sve evropske selekcije koje sudjeluju na EURU i svi će igrati svoje kontrolne utakmice. Mi smo zakazali dva prijateljska susreta protiv Crne Gore u Tivtu i na Cetinju u petak i subotu. Situacija je takva da nedostaje nam nedostaje pet igrača. Na okupu je njih 20, a tu imamo i neke nove momke koji nisu imali minutažu do sada pa će ovo biti prilika za njih da pokažu koliko mogu. U dogovoru sa Crnogorcima jednu utakmicu ćemo i mi i oni igrati u kombinovanim sastavima, a drugu u najjačem."

Naša reprezentacija je na EP-u smještena u teškoj grupi sa Francuskom, Norveškom i Portugalom, ali naš selektor ne gubi nadu:

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Upali smo u grupu sa najboljima. Francuzi su bili više puta prvaci, dok je Norveška često znala biti finalista EP-a. Portugal u jednoj uzlaznoj putanji, u kvalifikacijama su pobijedili Francusku sa nekoliko golova razlike što dovoljno govori, ali i mi imamo svoj kvalitet. Odbrana nam je najjači adut i to moramo iskoristiti."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi