Blijedo izdanje Šumanovih Zmajeva: Česi se prošetali Mejdanom
Dobro smo počeli meč, do poluvremena je sve izgledalo dobro, a onda krah... Padali smo, igrači su bili jako umorni nakon iscrpljujućeg puta i meča u Bjelorusiji, a Češka je imala Galiju na golu koji je branio sve i svašta

Rukometaši nemoćni

Blijedo izdanje Šumanovih Zmajeva: Česi se prošetali Mejdanom

E. Škorić, foto: E. Dindić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo od selekcije Češke rezultatom 25:20.

Bh. rukometaši slavili su u četvrtak u gostima kod Bjelorusije, pa se u Mejdanu s dosta optimizma ugostila Češka, no učesnik posljednjeg Evropskog prvenstva ipak je bio bolji i ostvario je zasluženu pobjedu, što nam je otežalo put do EP-a.

Početak meča bio je oprezan, igralo se gol za gol i poslije 10 minuta na semaforu je bilo 3:3. Imali smo u 15. minuti napad za plus dva, ali Predragović je promašio zicer, pa je ubrzo Hrstka novim golom donio novo izjednačenje Česima.

Neuhvatljivi Hrstska nam je zadavao probleme na krilu i upravo njegovim golom u 21. minuti Češka dolazi do plus dva, a onda su brzo gosti poveli 9:6.
Blijedo izdanje Šumanovih Zmajeva: Česi se prošetali Mejdanom

Nakon gola Panića u 28. minuti se vraćamo na minus jedan, a na poluvremenu je Češka vodila 12:10.

Početak drugog dijela nije obećavao, Česi odmah dolaze do plus tri, a onda su se redali problemi, naše greške, Galia je branio zicere i gosti su lako došli do plus šest, pošto je bilo 17:11 poslije 40 minuta igre.

U situaciji kada je 'gorillo pod nogama' nije bilo lako ni igrati, nije bilo jednostavno realizovati napade, a na drugoj strani igrači češke selekcije znali su da iskoriste i najmanju pogrešku u našoj odbrani.

Prednost Češke samo je rasla, već oko 50. minute bilo je jasno da ne možemo da se vratimo, pošto su poveli osam razlike i tu je praktično sve bilo i gotovo.

Junak pobjede kod gostiju bio je Galia, koji je imao 15 odbrana i jednom se čak upisao u strijelce. Hrstka je zabio sedam golova, Ždrahala četiri gola, a kod nas je Burić imao 10 odbrana.

Očekivanja su bila zaista velika nakon pobjede protiv Bjelorusije, ali Češka je pokazala da je ipak kvalitetnija, no naravno mi i dalje imamo šanse da idemo dalje, posebno jer sada po novom sistemu 24 umjesto dosadašnjih 16 selekcija ide na Evropsko prvenstvo.

U grupi 5 Bjelorusija je ranije pobijedila Finsku i sada ima dva boda kao i BiH, dok je Češka prva sa četiri boda. U narednom kolu, u aprilu naredne godine, gostujemo Finskoj u trećem kolu.

Top Komentari

addi
ništa nije gotovo. pobjeda u bjelorusiji nas je pogurala. samo hrabro momci. idemo dalje!!!
23 2
ArminA
Glavu gore,imali smo dosta gresaka u napadu i sutevi su bili ispod prosjeka,a i primali smo lagane golove ...Nikad poraz ,samo lekcija u iducu utakmicu uci cvrsto ,hrabro i odlucno !
20 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi