Borac m:tel u pripremnom meču poražen od Hapoel Rishona

Banjalučani nastupili oslabljeni

Borac m:tel u pripremnom meču poražen od Hapoel Rishona

Rukometaši Borca m:tel, koji su nastupili bez Marka Komnenovića i Srđana Mijatovića zbog povreda, poraženi su jučer u pripremnom meču od Hapoel Rishona iz Izraela, 28:22.

Više od 150 gledalaca u SD „Borik“ imalo je priliku uživati u pravoj muškoj igri, koja je po pristupu igrača više ličila na prvenstvenu, nego na pripremnu utakmicu.

Početak susreta protekao je u izjednačenoj borbi, da bi rukometaši iz Izraela, nakon 4:4, napravili seriju od 4:0 i sredinom prvog poluvremena došli do osjetnije prednosti (8:4). U tim trenucima blistao je bivši golman Borca m:tel, Peđi Dejanoviću, koji od ove sezone brani boje Hapoel Rishona. Do kraja prvog dijela, gosti su uspjeli uvećati prednost i na odmor se otišlo pri rezultatu 9:15.

U drugih 30 minuta, Banjalučani su pokazali nešto bolju igru, prvenstveno zahvaljujući odbranama Bojana Ljubišića. U nekoliko nevrata „crveno-plavi“ su uspjevali smanjiti zaostatak, ali nisu imali snage da dođu do izjednačenja, tako da su rukometaši Hapoel Rishona zabilježili zasluženo pobjedu.

Najefikasniji igrač susreta bio je Vladan Đurđević sa devet pogodaka, dok je Nemanja Bezbradica postigao četiri gola, a Ljubišić je zabilježio 14 odbrana.

Na drugoj strani, Avišaj Smoler bio je najefikasniji sa pet pogodaka.

Prije početka susreta, predstavnici Hapoela Rishona uručili su prigodne poklone svom bivšem golmanu, koji ponovo brani boje Borca m:tel, Bojanu Ljubišiću, kao i sportskom direktoru Borca m:tel, Mirku Mikiću.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Narednu pripremnu utakmicu, šampioni BiH trebalo bi da odigraju sa beogradskim Partizanom, najvjerovatnije 9. septembra, ali će tačan termin biti naknadno utvrđen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi