Borac siguran protiv Sloge

Sigurna pobjeda domaćeg tima

Borac siguran protiv Sloge

S. Mlaćo

Rukometaši Borca m:tel ostvarili su još jednu sigurnu pobjedu u Premijer ligi BiH, savladavši sinoć, u dvorani Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Banjoj Luci, Slogu iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja 32:24.

 I u ovom meču, domaći su imali veliku podršku "Lešinara", koja nije prestala svih 60 minuta, ali i nakon posljednjeg sudijskog zvižduka.

Sa nova tri boda Banjalučani su prišli još jedan korak bliže osvajanju titule jesenjeg šampiona BiH.

Nije lopta slušala domaće igrače na početku susreta. Prvi gol u mreži Sloge vidjeli smo tek u sedmom minutu, kada je iz penala uspješan bio Vukašin Rakocija, smanjivši rezultat na 1:2. Razbranio se Bojan Ljubišić, a njegov imenjak, Rađenović sa dva vezana pogotka, u 10. minutu, preokreće rezultata, 3:2. Nastavili su Banjalučani da rešetaju gol gostiju, što je trenera Sloge, pri rezultatu 6:2, u 13. minutu, natjeralo da zatraži minut odmora. Nije to mnogo pomoglo njegovom timu, jer izabranici Mirka Mikića u naredna dva minuta postižu isto toliko golova i odlaze na plus šest, 8:2. Ipak, odgovaraju gosti serijom 4:1 i u 21. minutu prilaze na 9:6. Tada Mikić reaguje tajm-autom, nakon kojeg "crveno-plavi" ponovo odlaze na šest razlike, 14:8. Do kraja prvog poluvremena obje ekipe postigle su po jedan gol i na odmor se otišlo prednošću Borca m:tel, 15:9.

U prva tri minuta nastavka, golovima De Souze i Bojana Rađenovića, Banjalučani odlaze na rekordnih osam golova razlike, 17:9. Držali su domaći rukometaši ovu prednost, da bi u 45. minutu, golom Nježića, prvi put došli i do devet golova razlike, 24:15, a prvu dvocifrenu prednost "crveno-plavih" vidjeli smo u 50. minuta, kada Milan Dakić pogađa za 28:18. Bio je ovo znak da Mirko Mikić, kao u svim utakmicama do sad, u kojima su njegovi igrači imali dvocifrenu prednost, pruži priliku mladim rukometašima sa manjom minutažom, poput Jeremića, Lukića, Todotovića. Iskoristili su to gosti i pet minuta prije kraja smanjuju zaostatak na sedam golova, 29:22. Do kraja meča vidjeli smo rutinsku igru rukometaša Borca m:tel, koji su zasluženo osvojili nova tri boda.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Duel je obilježio golman Borca Bojan Ljubišić sa 19 odbrana, Vukašin Rakocija postigao je osam golova, a Bojan Rađenović dva manje.

Na drugoj strani prvi strijelac bio je Gorana Biljaka sa pet pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi