Velika pobjeda Borca u Ljubuškom

Banjalučani srušili Izviđač

Velika pobjeda Borca u Ljubuškom

A. Čaušević

U susretu 11. kola Premijer lige Borac je na gostovanju pobijedio Izviđač rezultatom 24:26.

Na startu meča igralo se otvoreno s obje strane, timovi su bez problema dolazili do golova. Poslije nekoliko preokreta prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 11:11.

U uvodnim minutama dijela Banjalučanu su otvorili serijom s 3:0 te odlaze na 14:17. U posljednjih pet minuta ušlo se s prednošću Borca (20:23), domaći su uspjeli prići na gol zaostatka, ali nisu uspjeli izbjeći poraz.

Prvo ime susreta sa osam golova je bio domaći igrač Milan Vukšiž, dok su u pobjedničkom timu po pet golova postigli Guilherme Linhares de Souza i Vladan Đurđević.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Ova pobjeda Borca je dobila i na značaju jer sada banjalučki tim ima čak deset bodova prednosti u odnosu na aktuelnog prvaka i jednog od glavnih rivala u borbi za titulu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije