Borac uvjerljiv protiv Lokomotive
FOTO: Facebook RK Borac m:tel

Sigurna pobjeda Banjalučana

Borac uvjerljiv protiv Lokomotive

S. Mlaćo

Ubjedljivom i dominantnom igrom, rukometaši Borca m:tel, uz veliku podršku Lešinara, savladali su sinoć u dvorani Borik ekipu Lokomotive iz Brčkog, 34:22, u zaostalom susretu Premijer lige.

Od prvog minuta domaći su nametnuli svoj ritam i pokazali ko je gazda u Boriku. Vrlo raspoloženi Subotić na početku zaustavio je sve šuteve gostiju, što su njegovi saigrači iskoristili i u prvih šest minuta došli do ubjedljivih 4:0. Prvi gol Brčaci postižu tek u sedmoj minuti iz sedmerca, za 4:1. Nastavio je Subotić da izluđuje protivničke igrače, a razlika u korist Banjalučana iz minuta u minut je rasla.

Ništa nije promijenio ni minut odmora koji su zatražili sa klupe Lokomotive, tako da su rukometaši Borca m:tel na isteku 14. minuta došli do plus osam, 10:2. U drugom dijelu prvog poluvremena došlo je do opuštanja u igri domaćih, što su Brčaci iskoristili i do odmora smanjili zaostatak na 15:9.

Preslikan početak utakmice vidjeli smo i u prvim minutama drugog poluvremena. Ponovo su domaći dominirali, s tim što je među stativama udarce igrača Lokomotive zaustavljao Arman Beširević. I ponovo su serijom 4:0 "crveno-plavi" otvorili nastavak i ponovo je Lokomotiva prvi gol postigla tek u sedmom minutu i smanjila na 19:10. Visoka prednost omogućila Mirku Mikiću da pruži šansu igračima koji su prvih 30 minuta proveli na klupi, što su oni odlično iskoristiti, a prvenstveno Vladan Đurđević, koji je rešetao gol Brčaka. Do prve dvocifrene prednosti rukometaši Borca m:tel dolaze u 41. minutu, 22:12, a sedam minuta kasnije i do dvostruke prednosti, 26:13. Do kraja susreta, domaći su odigrali rutinski i ostvarili ubjedljiv trijumf, kojim su ostali u borbi za vrh tabele Premijer lige BiH.

Iako je igrao samo u drugom dijelu, Vladan Đurđević najefikasniji je igrač utakmice sa 10 golova, Dakić je postigao šest pogodaka, a Slađan Subotić u prvih 30 minuta zaustavio je 10 šuteva protivnika.
Na drugoj strani, Purić je postigao četiri pogodaka.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Premijer liga BiH u rukometu:

RK Borac - RK Lokomotiva 34:22

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi