Novi lider je iz Gračanice: RK Gračanica u derbiju ostvario pobjedu protiv RK Borac
Borac je u ovoj utakmici imao šansu da se pobjedom bodovno izjednačai sa Gračanicom, ali su domaći ovom pobjedom otišli na plus 6 ispred Borca.

Pobjeda Gračanlija u derbiju

Novi lider je iz Gračanice: RK Gračanica u derbiju ostvario pobjedu protiv RK Borac

Esmer Oštraković, foto: Esmer Oštraković

Rukometaši Gračanice ostvarili su pobjedu na domaćem terenu u derbiju 19. kola rukometne Premijer lige BiH rezultatom 24:20.

Gračanlije su u sjajnoj, muškoj utakmici, ostvarile sasvim zasluženu pobjedu.

Na samom otvaranju susreta domaći rukometaši su promašili sedmerac. Ljubišić je odbranio penal Hamidoviću. Nakon toga gosti dolaze u vodstvo od 2:0, a zatim i 4:2. Ipak, domaći uspjevaju da se vrate u 11. minuti kada je bilo 5:5. Do kraja su domaći preuzeli kontrolu u igri, te su na odmor otišli sa vodstvom od 13:11.

Domaći su bolje otvorili drugo poluvrijeme, a u 34. minuti gosti su dobili dva jako brza isključenja. Prvo je direktan crveni karton dobio Rađenović zbog jako oštrog starta u glavu protivnika, a zatim je još jedan gostiju dobio dva minuta. Domaći su održavali prednost od dva gola prednosti sve do 17:14, kada odlaze na plus 3, a golčinu je postigao Hamidović. Ipak, gosti jako brzo postižu dva gola i dolaze do 17:16. Imali su gosti napad za izjednačenje ali je Ahmetašević večeras branio sjajno.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Domaći su u 45. minuti ponovo imali plus 3, pri rezultatu 19:16. Dugo je na semaforu rezultat bio 19:17, a zatim domaći postižu gol za 20:17, a naredni napad dobijaju dva minuta, te je dosuđen sedmerac za goste. Ipak Bosić koji je ušao sa klupe sjajno brani pokušaj Unčanina. Gračanlije su do kraja odigrale odlično, te su upisali pobjedu rezultatom 24:20.

Borac je u ovoj utakmici imao šansu da se pobjedom bodovno izjednačai sa Gračanicom, ali su domaći ovom pobjedom otišli na plus 6 ispred Borca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi