Bh. rukometaši u pozitivnoj atmosferi počeli pripreme za Evropsko prvenstvo
FOTO: T. Hebib

Doborac i Burić se obratili medijima

Bh. rukometaši u pozitivnoj atmosferi počeli pripreme za Evropsko prvenstvo

Haris Zilić

Rukometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine očekuje nastup na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj. Pripreme naše selekcije počele su danas. Naš nacionalni tim se okupio na Ilidži.

U prvoj fazi priprema 4. i 5. novembra nas očekuju i prijateljske utakmice protiv Češke u Brnu.

Na Ilidži je danas održana i press konferencija našeg nacionalnog tima na kojoj su se medijima obratili pomoćnik u stručnom štabu Damir Doborac i reprezentativac Senjamin Burić.

"Zahvaljujem se što podržavate ovu selekciju i nadam se da će tako biti u budućnosti. Izvinjavam se u selektorovo ime bili su problemi na putu pa će kasniti, ali sutra je tu. Plan je da se nastavi gdje smo stali, da se uradi neka nadogradnja i da se provjere neke nove igrače", rekao je Doborac i nastavio:

"Od sutra smo kompletni, jako je bitno da je raspoloženje dobro, igrači su spremni i ponosno su došli na okupljanje."

"U odnosu na prvo okupljanje ogromna je razlika, vidjela se želja kod momaka da im je stalo, da li je u pitanju inat ne znam. Svaki put je to sve bolje i to nas raduje. Imamo kvalitet za iskorak na Evropskom prvenstvu. Spremni smo da svako od nas da svoj maksimum, teško je sada govoriti o nekim očekivanjima, grupa je teška."

Oglasi

"Kada je selektor prvo okupljanje vidio naše igrače u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, uvjerio se da ima kvaliteta i u našem prvenstvu, ali svi moraju biti svjesni da je ovo nešto sasvim drugo do onog što proživljavamo u reprezentaciji."

Opis nije dostupan.

Riječ je imao i Senjamin Burić.

"Svako okupljanje je bitno jer se bliži Evropsko prvenstvo. Što je važnije idemo se još uigrati, ima tu dosta novih igrača i najvažnije imamo utakmice da uigravamo. Jedva smo čekali okupljanje", rekao je Burić i dodao:

"Ako ostvarimo jednu pobjedu mnogo će biti bolje nego prošli šut. Nizozemska je napredovala, ako tu odigramo vrhunsku utakmicu možemo proći u drugi krug. Protiv Gruzije moramo očekivati pobjedu, a protiv Švedske, vidjet ćemo sve je moguće, moramo gledati pozitivno."

"Ako ostvarimo dvije pobjede napravili smo veliki rezultat. Nećemo nastupati kao austsajderi, borit ćemo se da prođemo u drugi krug."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi