Bosni i Hercegovini otežan posao: Bjelorusija napravila iznenađenje u Češkoj

Pobjedi gostiju se nismo nadali

Bosni i Hercegovini otežan posao: Bjelorusija napravila iznenađenje u Češkoj

Samir Mlaćo

Rukometna reprezentacija naše zemlje večeras će u u okviru kvalifikacija za EP u goste selekciji Finskoj. 

Našoj selekciji pobjeda predstavlja imperativ, s obzirom da se situacija u grupni dodatno zakomplikovala nakon sinoćnjeg duela između Češke i Bjelorusije.

Naime, Bjelorusi su napravili veliko iznenađenje i slavili 31:30.

Nakon prvog dijela imali su gosti prednost 14:12, ali domaći se nisu predavali i do kraja smo gledali neizvjesnu završnicu. Ipak, pobjeda je na kraju otišla u Bjelorusiju.

Bjelorusija i Češka sada imaju po četiri boda i tri odigrana susreta. Naša reprezentacija je treća u grupi 5 sa dva boda i dvije odigrane utakmice, a Finska u dva meča nije osjetila slast osvajanja bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi