Bosno moja divna mila... U tebi je Maglaj, škola rukometa
Ove subote bit će upriličena dodjela zlatnih medalja selekcijama Škole rukometa RK Maglaj

Okončana Omladinska liga "Sjever"

Bosno moja divna mila... U tebi je Maglaj, škola rukometa

Odigravanjem zaostalih susreta spuštena je zavjesa na još jednu, više nego uspješnu sezonu u okviru Omladinske rukometne lige „Sjever“, u kojoj su se takmičile omladinske kategorije klubova sa područja Zeničko-Dobojskog i Tuzlanskog kantona.

Takmičenje je bilo organizovano i u ženskoj i u muškoj kategoriji, za dječake i djevojčice rođene 2000. godine i mlađe pa sve do 2006. godine i mlađe. Svoje prve takmičarske korake imale su i omladinske kategorije 2008. i mlađi mada su ove selekcije bile izvan konkurencije bez bodovnog salda.

Apsolutnu dominaciju tokom ove sezone imali su dječaci Škole rukometa Rukometnog kluba Maglaj, koji su u svim takmičarskim kategorijama osvojili prva mjesta. Na taj način izborili su plasman na završnicu državnih prvenstava, gdje će se boriti sa najboljim ekipama iz ostalih regionalnih omladinskih liga.

Tom prilikom ove subote 26.5.2018. godine u Sportskoj dvorani u Maglaju, biće upriličena svečana dodjela zlatnih medalja svim pomenutim selekcijama Škole rukometa RK Maglaj.

Kvalitetnim radom sa najmlađim uzrastima koji se pokazao kroz ovosezonsko takmičenje u ORL Sjever, pokazuje je da RK Maglaj ne mora da brine za svoju budućnost.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Iz kluba ističu da su ponosni što se ove sezone mogu pohvaliti sa četiri od četiri zlatne medalje, u nikad jačoj konkurenciji, ubjedljivo osvojivši prva mjesta i obezbjedivši plasman na završnice prvenstava Bosne i Hercegovine.

Završnice državnih prvenstava odigrat će se u junu mjesecu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti