Zrinjski bolji od Bosne (S), Maglaj od Goražda

Prvenstvo BiH za rukometaše

Zrinjski bolji od Bosne (S), Maglaj od Goražda

E. Škorić

Rukometaši Zrinjskog pobijedili su sarajevsku Bosnu sa 30:27 u posljednjem kolu prvenstva BiH.

Prije nego će krenuti u odbranu trofeja Kupa, rukometaši Zrinjskog pred svojim su navijačima upisali pobjedu za kraj ligaške sezone.

Od početka su domaći zaigrali dobro, a na odmoru su vodili 12:10, da bi u nastavku Plemići napravili razliku i otišli na plus sedam (20:13). Sve što su gosti iz Sarajeva uspjeli je da smanje na konačnih tri razlike.

Maglaj je sa 36:33 savladao ekipu Goražda, a na poluvremenu je bilo 18:16 za goste, koji su se oprostili od društva najboljih.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Maglajlije su sezonu okončale na petom mjestu.

U Banjaluci Borac je sa 35:32 savladao Derventu, koja je uspjela sačuvati status premijerligaša, a Borac je sezonu okončao na četvrtom mjestu sa 16 pobjeda, remijem i sedam poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi