Branković: Rukovodstvo RSBiH treba podnijeti ostavku

Predsjednik Borca m:tel

Branković: Rukovodstvo RSBiH treba podnijeti ostavku

„Potpisom zapisnika s utakmice, Rukometni savez BiH odgovoran je za propust i radi toga utakmica se registruje u korist Švicarske, po osnovu uložene žalbe koju je uložio RS Švicarske.“

Ovako glasi dio obrazloženja odluke koju je danas donio Rukometni sud EHF-a u vezi sa utakmicom posljednjeg kola kvalifikacija za Mundijal, koja je igrana 13. januara 2018. godine u Tuzli između BiH i Švicarske.

Iako je u ovoj utakmici trijumfovala reprezentacija BiH, 21:15, ona je registrovana službenim rezultatom 10:0 u korist gostujuće ekipe, jer je za naš tim nastupio Tomislav Nuić, čije ime se nije nalazilo u službenom zapisniku meča.

Komentarišući ovu odluku, direktor RK Borac m:tel, aktuelnog šampiona BiH, Vladimir Branković, rekao je da je ogorčen i da je Savez BiH napravio ogroman propust, zbog kojeg rukovodstvo ove instutucije iz moralnih razloga treba da ponude ostavke.

"Ne vjerujem da bi se tako nešto desilo običnom laiku, da rukometaš, Tomislav Nuić, koji nije na spisku igrača postigne gol na jednoj evropskoj utakmici. Osim toga, Savez je prodao 500-600 karata više nego što je kapacitet dvorane ‘Mejdan’. Rekli su onima što nisu uspjeli da uđu u dvoranu da imaju besplatan ulaz na naredni meč reprezentacije. Šta ćemo ako se bude igrao u Mostaru ili Zenici? Takve stvari ne čine dobro rukometu u BiH i indirektno štete klubovima, jer u pregovorima sa sponzorima ispadamo neozbiljni", izjavio je Branković.

On je najavio da će RK Borac m:tel u narednih mjesec i po dana pokušati da ‘počisti’ sve loše stvari u svom dvorištu, od regionalnog do entitetskog saveza, a onda krenuti u rješavanje pitanja RS BiH.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Ovakvi propusti koje kontinuirano rade se više ne mogu tolerisati, to je van svake pameti i šteti rukometu. Oni iz Saveza pričaju o reprezentaciji, a ne o klubovima iako od nas inkasiraju 300 ili 400 hiljada KM. Pričaju o jabuci, a ne mare za stablo. Momci iz selekcije BiH su odlični, trener Bilal Šuman takođe, ali ljudi koji vode Savez su u najmanju ruku jako čudnog ponašanja", istakao je direktor Borca m:tel.

Rukometni savez BiH na ovu odluku EHF-u pravo žalbe ima do 21. februara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi