Rukometaši Borca lako protiv Sloge

Pripreme za nastavak sezone

Rukometaši Borca lako protiv Sloge

Rukometaši Borca večeras su u dvorani „Borik“ u Banjoj Luci uspješno položili prvi ispit u pripremama pred nastavak sezone Premijer lige BiH.

Aktuelni branioci titule šampiona BiH lako su, u prijateljskom susretu, izašli na kraj (31:20) sa prvoligašem FBiH, Slogom iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja, ekipom koja je glavni kandidat da postane premijerligaš naredne sezone.

U prvom poluvremenu gosti su pružili jak otpor, a na rukometašima Borca m:tel osjetio se naporan rad tokom priprema. Ipak, crveno-plavi su na odmor otišli sa dva gola prednosti, 16:14.

U drugom dijelu na gol Banjalučana stao je iskusni Bojan Ljubišić, koji je „spustio roletnu“ i fenomenalnim intervencijama pokrenuo veliki broj lakih golova iz kontre i polukontre.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Na kraju rukometaši Borca m:tel slavili su zasluženu pobjedu, a u meču u kojem su svi igrači dobili priliku najefikasniji je bio Srđan Mijatović sa sedam pogodaka, dok su Dejan Unčanin i Armin Marić po četiri puta pogađali mrežu protivnika.

Ovaj meč obilježio je i debi Harisa Buljine u „crveno-plavom“ dresu, koji je postigao jedan gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi