Brojne kalkulacije, Hrvatska i s bodom protiv Njemačke može do polufinala
Hrvatska večeras igra meč odluke, a porazom od Njemačke ostala bi bez šansi za polufinale

Svjetsko prvenstvo

Brojne kalkulacije, Hrvatska i s bodom protiv Njemačke može do polufinala

E. Škorić

Hrvatska večeras igra protiv Njemačke i uz remi, ako se rezultati poslože. može do polufinala Svjetskog prvenstva.

Hrvatska ima večras najveći ispit na SP-u, pošto će igrati protiv Njemačke. Nakon poraza od Brazila jučer, Hrvati moraju da uzmu barem bod da bi ostali u trci za polufinale.

Tri boda u naredna dva meča Hrvatima donose borbu za medalje, ali i bod protiv Njemačke može Kaubojima već večeras donijeti plasman u završnicu turnira.

Ako Hrvatska večeras pobijedi Njemačku, postoji mogućnost da prođe dalje i s porazom od Francuske, a za to bi Španci u zadnjem kolu trebali uzeti barem bod Njemačkoj, a Hrvatska bi u slučaju remija Španaca i Nijemaca prošla dalje zbog boljeg međusobnog omjera s Njemačkom.

U slučaju remija s Njemačkom, pobjedom Hrvatske nad Francuskom i remijem Njemačke i Španije zatvorio bi se trokut s tri ekipe sa sedam osvojenih bodova i Hrvvatska bi bila prva zbog boljeg međusobnog omjera sa ostalim ekipama.

Naravno, Hrvatskoj je večeras ključan meč s Njemačkom, bod je ostavlja u igri za polufinale, a porazom ostaje u borbi za Olimpijske igre.

Isplati li se vjerovati izabranicima Line Červara?

Njemačka je favorit u večerašnjem derbiju protiv Hrvatske, a kvota na Hrvatsku je zaista velika i oni hrabriji sigurno će pokušti da "ganjaju" iznenađenje.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Hrvatska sasvim sigurno ima šansi i protiv Njemačke, a ovdje možete da pogledate kvote koje se nude.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi