Budvanska rivijera pobjednik 9. međunarodnog memorijalnog turnira "Zaim Kobilica" u  Zenici
Aktuelni prvak Crne Gore pobjednik je memorijalnog turnira u Zenici u spomen na bivšeg igrača Čelika, te reprezentativca BiH i Italije, legendarnog Zaima Kobilicu

Prvak Crne Gore u finalu savladao ekipu Čelika

Budvanska rivijera pobjednik 9. međunarodnog memorijalnog turnira "Zaim Kobilica" u Zenici

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Danas je u zeničkoj Areni "Husejin Smajlović" održan 9. međunarodni rukometni turnir "Zaim Kobilica" u znak na sjećanje na bivšeg igrača Čelika, reprezentacije Bosne i Hercegovine, te Italije. Pobjednik turnira na kraju bila je ekipa Budvanske rivijere, inače aktuelni prvak Crne Gore.

Na turniru su sudjelovale četiri ekipe, Čelik, Kakanj, Bosna iz Sarajeva, te prvak Crne Gore, ekipa Budvanske rivijere.

U polufinalnim utakmicama Čelik je pobijedio novog člana Premijer lige, ekipu Kaknja rezultatom 36:27, dok je Budvanska rivijera savladala ekipu Bosne 38:23.

U utakmici za treće mjesto ekipa Kaknja savladala je tim Bosne rezultatom 34:31, te su Kakanjci zauzeli treće mjesto na današnjem turniru.

U finalu su se sastali domaći Čelika i Budvanska rivijera, te se očekivala neizvjesna utakmica, međutim gosti su od početka do kraja bili bolja ekipa, te na kraju sasvim zasluženo slavili pobjedu rezultatom 26:35, te zasluženo odnijeli nagradu pobjednika memorijalnog turnira u Zenici.

Na kraju dodijeljeni su i pehari svim ekipama, ali i najboljim pojedincima. Najbolji igrač turnira je Balša Račić iz Budvanske rivijera, najbolji golman je Admir Hadrović iz Čelika, dok je najbolji strijelac Bakir Pirić također iz Čelika sa 17 golova u dvije odigrane utakmice.

Za kraj vrijediti istaći da ovaj turnir zaslužuje mnogo veći respekt i organizaciju, budući da su se utakmice igrale samo jedan dan. Umjesto da turnir u spomen velikana zeničkog rukometa bude svake godine na višoj razini, čini se da je to iz godine u godinu sve skromnije.

Nadamo se da će u narednim godinama ovaj turnir biti znatno jači, organiziraniji i posjećeniji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi