Burić izluđivao protivničke igrače, statistika na kraju utakmice je nevjerovatna

Ponovo je bio fenomenalan

Burić izluđivao protivničke igrače, statistika na kraju utakmice je nevjerovatna

Esmer Oštraković

Nakon što su sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine izborili plasman na Evropsko prvenstvo, naši reprezentativci vratili su se obavezama u svojim klubovima.

Rukometaši Flensburga su u okviru 28. kola njemačke Bundeslige igrali protiv Melsungena, te su slavili ubjedljivu pobjedu od 37:25.

Iako je pobjeda upisana na veoma ubjedljiv način priča dana je naš Benjamin Burić koji je pružio fenomenalnu partiju.

Naime, Burić je na ovoj utakmici skupio nevjerovatnih devetnaest odbrana, te je imao procenat uspješnosti od čak 45%.

Utakmica je u potpunosti bila na strani domaće ekipe koja je već u pvrom dijelu susreta imala rezultatsku prednost od sedam golova pri rezultatu 11:4.

Na pauzu se ipak otišli pri vodstvu domaće ekipe od samo dva razlike, jer su gosti odigrali sjajno. Rezultat na poluvremenu bio je 14:12.

A, onda nevjerovatna igra Flensburga, te odbrane Burića dovele su do toga da je domaća ekipa upisala pobjedu od 12 razlike.

Do pobjede su Flensburg vodili Magnus Rod i Lasse Moller koji su postigli po pet golova.

Po četiri gola dodali su Mad Larsen, Johannes Golla, Emil Jacobsen, Hans Mensing i Johan Hansen, a fenomenalan je na golu bio Burić.

Sa druge strane kod Melsungena istakli su se Kastening i Elvar Orn Honsson sa po šest postignutih golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi