Svjetsko, a naše: Benjamin Burić ponovo zaslužio da o njemu priča cijela Evropa

Vodio nas je do velike pobjede

Svjetsko, a naše: Benjamin Burić ponovo zaslužio da o njemu priča cijela Evropa

Eldar Ganibegović

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je s 27:26 u Cazinu slavila protiv Slovenije. Ta pobjeda 99,9% znači da ćemo naredne godine igrati na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, a velike zasluge za nju idu golmanu Benjaminu Buriću.

Poznato je već odavno kakav je golman Benjamin Burić i kakvo dragulja ima rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Utakmica i utakmica smo se nagledali u kojima je svojim odbranama bio ključan za naš tim, ali i za Flensburg u kojem brani.

Sinoć je ponovo bio jedan od najboljih igrača na terenu protiv jake Slovenije, te je upisao nekoliko ključnih odbrana u ovoj utakmici.

Jedna od njih završila je i na četvrtom mjestu najboljih odbrana u petom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Od 11 odbrana koliko je imao na sinoćnjoj utakmici, jedna iz prvog poluvremena dospjela je na top listu. 

Oglasi

Video je na svojoj Facebook stranici objavio Rukometni savez Bosne i Hercegovine, te možete pogledati o čemu se radi. 

Jedna od odbrana našeg Benjamina Burića je u top 5 odbrana 5. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine! #rsbih #ehfeuro2024 #heretoplay #heretowatch

Posted by Rukometni savez BiH on Friday, April 28, 2023

Inače, samo tri ogromne senzacije mogu nas spriječiti da se ne plasiramo na EURO. Bilo kakav ishod osim poraza u posljednjem kolu protiv Crne Gore značit će i definitivan plasman.

Ukoliko izgubimo, i dalje skoro da nema problema. U tom slučaju Italija ne smije dobiti Francusku u gostima, Estonija ne smije dobiti Island u gostima sa većom razlikom od pet golova.

Također i Slovačka će tražiti svoju šansu u gostima protiv Srbije, kao i Turska protiv Sjeverne Makedonije, ali pomenute selekcije imaju slabiju gol razliku od Italije i Estonije. Gruzija gostuje Mađarima i oni su skoro bez šansi pred zadnje kolo.

Prema navedenom 98% smo na Evropskom prvenstvu, ali da ipak sačekamo nedjelju i 20 sati da sve bude jasnije i preciznije.

Top Komentari

Mowzilla
...ili kao sto bi slovenac rekao: one of the best keepers in the world ⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi