Benjamin Burić protiv Benfice ponovo pokazao zašto je jedan od najboljih golmana na svijetu

Kakva partija Burića

Benjamin Burić protiv Benfice ponovo pokazao zašto je jedan od najboljih golmana na svijetu

E. Oštraković

Benfica je na svom terenu upisala visok poraz od Flensburga za koji igra naš Benjamin Burić, a konačan rezultat bio je 39:26 za goste.

Flensburg je na ovoj utakmici odigrao možda i najbolje prvo poluvrijeme u EHF Evropskoj ligi, te su imali prednost od 21:10.

Golman ekipe Flensburga, Benjamin Burić je u prvom poluvremenu sakupio čak 10 odbrana, te je bio na 50% uspješnosti odbrana.

Sa druge strane, njegove kolege u napadu su bile nemilosrdne, te su od 26 šuteva koje su uputili postigli čak 21 gol u prvom poluvremenu.

Danski par u Flensbrgu, Emil Jakobsen i Simon Hald Jensen postigli su devet i sedam golova, te su vodili svoj tim do pobjede na ovoj utakmici.

Flensburg je tako nakon ove pobjede postao tim sa najvećim prosječnim brojem postignutih golova po utakmici, a on iznosi 33.9.

Sa druge strane, Benficu su visokog poraza koštale greške u napadu, izgubljene lopte, te je jasno da imaju male šanse u revanšu.

Vrijedi dodati i to da je Burić utakmicu završio sa 18 odbrana od 44 upućena udarca što je zaista fenomenalan učinak.

Kada se to pretvori u postotke to znači da je reprezentativac Bosne i Hercegovine gostovanje kod Benfice završio sa 40.91% uspješnih odbrana.

Promo

Top Komentari

user1677191664
Nadam se iz sveg srca da se bura vrati u repku,,da je bila samo povreda u pitanju a ne neka svadja izmedju njega i saveza
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi