Fenomenalni Burić briljirao u derbiju: Odbranama izluđivao rukometaše Kiela

Flensburg ostvario pobjedu

Fenomenalni Burić briljirao u derbiju: Odbranama izluđivao rukometaše Kiela

E. Oštraković

Sedamnaesto kolo njemačke Bundeslige donijelo je veliki drrbi sjevera između Flensburga za koji brani naš Benjamin Burić i Kiela.

Pobjedu su ostvarili domaći rukometaši i to sa ubjedljivim rezultatom, što se nikada ne očekuje u ovakvom derbiju, a bilo je 36:23.

Početak je bio dosta izjednačen, sve do trinaeste minute, kada se desilo posljednje izjednačenje na utakmici, a bilo je 4:4.

Nakon toga rukometaši Flensburga su preuzeli totalnu inicijativu na utakmici, te su zaigrali sjajan rukomet.

Njihova prednost je rasla iz minuta u minut, a na poluvrijeme su otišli sa pet golova prednosti pri rezultatu 17:12.

Nastavak susreta donio je istu sliku na terenu. Domaći su igrali prelijepo, dok gosti kao da nisu znali šta ih je snašlo.

Na kraju je susret završena sa pobjednom Flensburga od čak trinaest razlike, a konačan rezultat bio je 36:23.

Flensburg su do pobjede na ovoj utakmici vodili Emil Jacobsen koji je postigao osam golova, te Johanes Golla koji je bio strijelac sedam golova.

Kod Kiela su se istakli Niklas Ekberg i Herald Einkind koji su postigli po pet golova, ali to njihovoj ekipi nije previše pomoglo.

Benjamin Burić je upisao čak šesnaest intervencija i imao je procenat uspješnosti od 41% što je fenomenalan učinak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi