Benjamin Burić je ponovo pokazao zašto je jedan od najboljih golmana na svijetu

Kakva partija

Benjamin Burić je ponovo pokazao zašto je jedan od najboljih golmana na svijetu

E. Oštraković

Rukometaši Flensburga ostvarili su pobjedu u okviru šesnaestog kola Bundeslige i to na gostovanju kod Bergishera sa 18:31.

Pobjeda Flensburga bila je veoma ubjedljiva, a već nakon prvog poluvremena bilo je jasno da su bodovi njihovi.

Fenomenalnu partiju na ovoj utakmici pružio je reprezentativac Bosne i Hercegovine, Benjamin Burić, koji je upisao sedamnaest odbrana.

On je tako imao procenat uspještnosti od nevjerovatnih 49%, što se rijetko viđa na rukometnim terenima, a njemu je to pošlo za rukom.

Pitanje pobjednika na ovoj utakmici je bilo riješeno već nakon prvog poluvremena, a gosti su imali prednost do devet golova.

Majstorski su igrali rukometaši Flensburga, te su pokazali da su bolja ekipa, a na odmor su otišli sa vodstvom od 5:14.

U drugom poluvremenu su svoju prednost pametno održavali, te se nisu previše umarali i na kraju su pobijedili sa 18:31.

Najefikasniji kod Flensburga bili su Jakobsen i Moller sa po šest postignutih golova, a Gottfridsson je dodao pet golova.

Kod domaće ekipe Bergischera najbolji je bio Frederik Ladefoged koji je postigao četiri gola, a po tri su dodali Babak i Pesson.

Uprkos svemu utakmicu je obilježio jedan od najboljih golmana na svijetu, Benjamin Burić, koji je izluđivao domaće igrače.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi