Dva gola Burića u važnoj pobjedi Zagreba
Zagrebački tim je večeras upisao ukupno treću pobjedu u ovosezonskom izdanju Lige prvaka (Foto: EPA)

Dobar učinak bh. rukometaša

Dva gola Burića u važnoj pobjedi Zagreba

M. Šljivak

Rukometaši PPD Zagreba pobijedili su u 10. kolu Lige prvaka na svom terenu ukrajinski Motor rezultatom 27:25.

Zagrebački tim je ušao kao blagi favorit u ovaj meč i na kraju je stigao do pobjede koja bi im mogla na kraju donijeti prolazak dalje.

Izjednačena utakmica igrala se većim dijelom prvog poluvremena. Zagreb je vodio, Motor je stizao, ali domaći rukometaši pojačavaju ritam u finišu prvog dijela i na odmor odlaze sa tri gola prednosti, 14:11.

U nastavku je Zagreb kontrolisao meč. Prednost je često iznosila i pet golova, ali na kraju je Motor ipak uspio da smanji zaostatak i poraženi su sa dva gola razlike, 27:25.

Senjamin Burić je u redovima pobjedničkog tima postigao dva gola iz dva pokušaja, a Zagreb je do trijumfa vodio Zlatko Horvat sa osam golova.

Kod gostiju su po šest golova zabili Pakhouski i Paczkowski.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi