Burić u formi, izabran u tim kola Bundeslige

Nagrada za sjajan nastup

Burić u formi, izabran u tim kola Bundeslige

Golman rukometne reprezentacije BiH Benjamin Burić nagrađen je za partiju koju je pružio u minulom kolu Bundeslige.

Burić je bio jedan od najzaslužnijih za trijumf Flensburga nad Magdeburgom (29:23). Tokom susreta je sakupio 16 odbrana od 39 pokušaja protivničkih igrača, odbranio je i dva sedmerca, a za ono što je pokazao dobio je najviše ocjene.

Na kraju Burić je, očekivano, izabran i u najbolji tim 21. kola prema izboru zvanične stranice Bundeslige koji čine još: Lindberg, Elisson, Drux, Lindskog, Lipovina i Gottfridsson.

Pobjeda ostvarena nad Magdeburgom za Flensburg je, dodajmo i to, bila 15. u sezoni. Time su se ujedno zadržali na drugom mjestu i ostali u borbi za titulu s Kielom.

Fotografija LIQUI MOLY HBL.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi