"Čeka nas teška utakmica, moramo biti pametni"

Optimizam u RK Vogošća

"Čeka nas teška utakmica, moramo biti pametni"

S. Mlaćo

Rukometni klub Vogošća Poljine Hills, danas je održao press konferenciju povodom revanš meča drugog kola EHF Challenge Cup-a u kojoj dočekuje ekipu VHC Šviesa (LTU).

Rukometaši Vogošće žele da u nedjelju sa navijačima dođu do pobjede nad Šviesom i plasman u treće kolo Čelendž kupa. Oni su u prvom meču u Litvaniji poraženi sa rezultatom 24:27 što je aktivan rezultat i korak ka narednoj fazi takmičenja.

Na današnjem press-u novinarima su se obratili trener RK Vogošća PH“Bojan Unčanin, sportski direktor Dragan Gatarić, te igrači Ajdin Zahirović  Miloš Prodanović.

Trener Vogošćana Unčanin je na samom početku pozdravio sve prisutne i dao svoj osvrt prve utakmice koja se igrala u Litvaniji:

"Poraženi smo sa tri razlike i sigurno da smo mogli još i bolje da prođemo kako se rezultat odvijao, ali šta je tu je, mislim da i ovaj rezultat što smo napravili u Litvaniji, tj., ostvarili je dosta dobar i aktivan, već smo o tom pričali u nekim ranijim izjavama. Sigurno da je dostižan i mi vjerujemo da možemo stići ta tri gola razlike i pokušati se plasirati u to treće kolo. Imali smo i malo problema pred tu prvu utakmica sa zdravstvenim biltenom, nadam se da ćemo ovu utakmicu sad u nedjelju dočekati u malo većem rosteru i da ćemo pokušati jednim dobrim ritmom što nam je evidentno falilo tamo u zadnjih 15 –tak minuta nadoknaditi i izboriti plasman u treće kolo“.

Sportski direktor Gatarić je kazao.

"I ja želim da Vas pozdravim ispred RK Vogošća PH i da se zahvalim što ste došli. Mi imamo ovu predstojeću utakmicu koja nam slijedi i želim da prije svega kaže i stavim na znanje da imamo ekipu koja može da odgovori svim zadacima koji su stavljeni pred njih, znači idemo na pobjedu. U Litvaniji smo bili hendikepirani nekim drugim stvarima, da li je put i sve što nas je čekalo, sad to čekamo malo drugačije, spremniji smo bolji smo, kao što je rekao trener imamo bolji roster i igrači su spremni da odgovore na to. Sve nedostatke koje smo imali inače u ovim utakmicama koje smo do sada odigrali svedemo na minimum i da svaku utakmicu igramo što bolje i to ćemo uraditi ubuduće. Želim da pozovem publiku, gledaoce i sve one simpatizere rukometa koji vole rukomet, a posebno naše Vogošćane da dođu u što većem broju i da zajedno osvojimo ovo što je pred nama“.

Ajdin i Miloš su rekli da nije realno da su izgubili tri razlike, to je trebalo biti neriješeno ili jedan razlike za domaćine ako su bili bolji a nisu. Zahirović je istakao da su im dozvolili njihovim padovima u igri i greškama u napadu da odu na tu prednost od tri gola i smatra da u Vogošći neće dopustiti i da će pobjediti i nadoknaditi izgubljenu šansu u Litvaniji.

"Pozivam sve navijače da nas podrže jer nas očekuje zaista jedna teška utakmica, gdje ćemo morati stizati rezultat a to nikada nije lako", na kraju je rekao Zahirović.

Pozdravljam Vas i zahvaljujem se što nas pratite. Što se tiče prve utakmice sigurno bi bilo lakše da je makar jedan go a kamo li dva manje ali struka je objasnila šta se desilo. Imali smo te povrede prošle sedmice i puno igrača je bilo bolesno i put kao put je bio težak, ali naravno to nije opravdanje. Imamo prava da mislimo da možemo proći dalje, samim tim što smo u toku prve utakmice vodili 2,3,4 razlike pokazali smo da vredimo i da prođemo to treće kolo. Najveći problem u ovoj drugoj utakmici je što nije samo dovoljno pobediti, moramo pobediti i više od tri gola razlike, a kad bi ova dvorana mogla biti puna mnogo bi nam značilo, a mi ćemo igrati sto posto i tek kad budemo vodili tri razlike tek smo tada na nuli, moramo voditi računa i biti mnogo pametni. Veliki poziv za sve fanove i navijače Vogošće da nam pomognu u nedjelju“, rekao je Prodanović.

Utakmica je na rasporedu 13.10.2019.g. sa početkom u 17 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi