Jesenje titule odlaze u Goražde i Zenicu
FOTO: MRK Goražde/facebook

Pauza na rukometnoj sceni u BiH

Jesenje titule odlaze u Goražde i Zenicu

Haris Zilić

Rukomet u Bosni i Hercegovini ide na zimsku pauzu.

Rukometaši Borca su jesenji prvaci u Premijer ligi BiH, a uzbudljivo je bilo i u nižim ranogvima takmičenja.

Tako na zimsku pauzu sa liderske pozicije u Prvoj ligi FBiH - jug odlazi Goražde, a u Prvoj ligi FBiH - sjever lider je zenički Čelik.

Ekipa Čelika ove jeseni odigrala je 12 susreta gdje je ubilježila deset pobjeda, jedan remi i jedan poraz, a na pauzu odlazi sa 21 osvojenim bodom. Ekipa Goražda je odigrala također 12 utakmica upisala je 11 pobjeda i samo jedan poraz, sa 22 osvojena boda.

Goražde i Zenica su sportski gradovi, a Goražde nosi i naziv "grad rukoemta", pa ćemo vidjeti šta donosi proljetni dio sezone i da li će ova dva tima naredne sezone igrati u društvu najboljih, a nisu krili ambcije prije početka tekuće sezone kada je u pitanju povratak u Premijer ligu BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi