Gradski derbi u Zenici pripao RK Čelik-Junior
Gradski derbi u Zenici pripao je mladoj ekipi Čelik-Juniora, koji su još jednom pokazali da ne leže gradskom rivalu, kojeg su i prošle sezone pobijedili

Mlada ekipa zasluženo nadigrala tim RK Čelik

Gradski derbi u Zenici pripao RK Čelik-Junior

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

U okviru 7.kola 1.lige FBiH odigran je gradski derbi u Zenici između RK Čelik-Junior i RK Čelik. U veoma dobrom meču nakon sjajne igre slavila je ekipa Čelik-Juniora rezultatom 23:21 i tako nanijela prvi poraz u sezoni ekipi Čelika.

RK Čelik Junior je bolje otvorio utakmicu i vodio minimalnim rezultatom. Tek u 25. minuti igre RK Čelik je izjednačio rezultat na 9:9. Ipak, prvo poluvrijeme se završava jednim golom razlike u korist RK Čelik Junior (11:10).

U drugom poluvremenu je nastavljena borba za svaku loptu, pa je RK Čelik početkom drugog poluvremena ponovo izjednačio, pa čak i poveo. Završnica utakmice je pripala Čelik Junioru kao i pobjeda rezultatom 23:21.

Kod RK Čelik Juniora Anes Suljić je postigao najviše golova (8), a kod RK Čelik Ante Dragičević (7 golova).

Čelik je i pored poraza ostao ne prvoj poziciji, dok je mlada ekipa Čelik-Juniora pobjedom uhvatila priključak za vodećim ekipama.

Top Komentari

user1622267171
Celik redovna musterija ovim Juniorima.Prosle god im poremtise planove i snove o ulasku u Premijer ligu.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi