Čelik-Junior u sjajnom i neizvjesnom derbiju bolji od Čelika
Mlađi zenički ligaš u posljednjih pet utakmica protiv RK Čelik upisao je pet pobjeda, što dovoljno govori da RK Čelik nema riješenje kada igra protiv mlade ekipe Čelik-Juniora

Sjajan rukometni meč odigrali su gradski rivali u Kaknju

Čelik-Junior u sjajnom i neizvjesnom derbiju bolji od Čelika

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

U okviru 8.kola 1.lige FBiH, grupa "Sjever" večeras je u Kaknju odigran gradski derbi između RK Čelik i RK Čelik- Junior. U veoma neizvjesnom i zanimljivom meču, pobjedu je slavila ekipa Čelik-Juniora rezultatom 27:28. Ovom pobjedom mlađi zenički ligaš ostao je sam na vrhu tabele sa osam pobjeda u osam odigranih utakmica.

Drugu godinu uzastopno kada je ekipa RK Čelik domaćin protiv RK Čelik-Juniori utakmica se umjesto u Zenici igra u Kaknju, što je svakako apsurd, ali zbog nekih igrača RK Čelik koji igraju na dvojnu registraciju, a koji nisu navodno mogli igrati u subotu, kada je utakmica trebala da bude odigrana u zeničkoj Areni, utakmica je odigrana danas u dvorani u Kaknju uz veoma dobru atmosferu na tribinama, gdje su prisutni većinom navijali za mlađeg zeničkog ligaša.

Prvo poluvrijeme proteklo je u dosta nervoznoj i izjednačenoj utakmici, bilo je tu dosta grešaka i izgubljenih lopti, a u takvoj igri nešto bolje su se snašli izabranici Mika Filipovića, tako da je RK Čelik prvo poluvrijeme okončao u svoju korist rezultatom 10:9.

U drugom poluvremenu dosta bolji rukomet, dosta više golova, te su rukometaši oba tima pokazali ono zbog čega se i dolazi na utakmice. U takvom meču na kraju više sreće i znanja imala je ekipa Čelik-Juniora, na 30-tak sekundi prije kraja utakmice nakon minute odmora, Čelik- Junior postiže gol za vodstvo 27:28, gol vrijedan pobjede postigao je Anes Suljić. Zadnji napad imao je RK Čelik, ali nisu uspjeli postići gol za izjednačenje, te je utakmica okončana rezultatom 27:28. Vrijedi istaći da je u posljednjih pet gradskih derbija svih pet u svoju korist riješila ekipa Čelik-Juniora što dovoljno govori da stariji zenički ligaš jednostavno nema rješenje za mladu ekipu koju s klupe predvodi Vladimir Zeljko.

U pobjedničkom timu prvo ime večerašnjeg susreta bio je mladi Suljić koji je postigao osam golova, s druge strane u redovima Čelika istakao se Pirić sa sedam golova.

Nakon osmog kola, Čelik-Junior je na vrhu tabele s osam pobjeda u osam odigranih utakmica, te su svakako najozbiljniji kandidat za ulazak u Premijer ligu ove sezone. S druge strane u šest odigranih utakmica ekipa Čelika ima pet pobjeda i jedan poraz na svome kontu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije