Čelik u Areni siguran protiv tuzlanske Slobode

Rukometna Premijer liga, 13.kolo

Čelik u Areni siguran protiv tuzlanske Slobode

Dino Kurbegović

Rukometaši Čelika i tuzlanske Slobode večeras su u zeničkoj Areni odigrali utakmicu 13.kola Premijer lige. Prije ovoga kola, Zeničani su imali skor od po šest pobjeda i poraza, dok je ekipa iz Tuzla posljednja na tabeli sa samo dvije pobjede.

Pred oko 200 gledatelja, crno-crveni su u utakmicu ušli jači za oporavljene Davora Kadića i Bakira Buljugiju, dok su van stroja Aldin Mehinović, Riad Polić i Derviš Birdahić.

Domaćini su kontrolisali utakmicu od prve minute, a prednost domaće ekipe kretala se od tri do šest golova razlike. Zahvaljujući sjajnim u prvom dijelu igre domaćim strijelcima Begoviću, Begagiću i Bajramoviću na poluvrijeme se otišlo sa plus pet za domaće 16:11.

U drugom poluvremenu ista slika na terenu, domaćini kontrolišu utakmicu, a gosti se pokušavaju predstaviti publici u Zenici u što boljem svijetlu. Pred kraj utakmice, isključen je domaći igrač Mirza Dervenčić, a domaći trener pružio je šansu i ostalim igračima, što su gosti iskoristili, te ublažili poraz.

Na kraju je bilo 35:33 za Čelik, kojem je ovo ukupno sedma pobjeda u sezoni. Sa nova tri boda popeli su se na peto mjesto, dok je Sloboda 10 porazom u sezoni gotovo siguran putnik za niži rang u narednoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Kada su u pitanju najbolji pojedinci, u redovima Čelika ponovo je sjajan bio Edin Bajramović sa 10 golova, Mirza Dervenčić je postigao šest, a Davor Kadić pet golova. U redovima gostiju briljirao je Marko Karaula sa 12 golova, dok je Amar Husejnović postigao šest.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.