Čelik u derbiju bolji od Gračanice, Gradačac ubjedljiv

Premijer liga za rukometaše

Čelik u derbiju bolji od Gračanice, Gradačac ubjedljiv

Adnan Beganović, foto: Elmedin Mehić

U okviru 4. kola Premijer lige za rukometaše večeras su odigrana dva susreta, a do novih pobjeda stigli su Čelik i Gradačac.

Rukometaši Čelika su u Zenici dočekali do ovog kola neporaženu Gračanicu i slavili su rezultatom 32:27.

Do 48. minute gosti iz Gračanice su imali prednost, a onda Čelik serijom od 5:0 preuzima vodstvo koje do kraja nije ispuštao iz svojih ruku.

Kod Čelika su najefikasniji bili Begagić sa osam, te Hurem i Kadić sa po sedam pogodaka, dok su Međić i Salkić sa po pet pogodaka bili najefikasniji kod Gračanice.

U drugom večerašnjem susretu Gradačac je na domaćem terenu bez većih problema savladao Čapljinu (39:27).

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Od samog početka susreta domaći su nametnuli tempo igre koji slabašni gosti nisu mogli pratiti, što je rezultiralo ubjedljivim trijumfom Gradačca.

Najefikasniji u redovima pobjedničke momčadi bili su Šijaković sa 11 i Džinović sa sedam pogodaka, dok su Brkić sa osam i Rodin sa šest pogodaka bili najefikasniji kod Čapljnine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti