Červar bez jednog od ključnih igrača na EP-u: "Hrvatska je važnija od para"

Štrlek ne putuje na Euro

Červar bez jednog od ključnih igrača na EP-u: "Hrvatska je važnija od para"

Edmir Škorić

Manuel Štrlek neće igrati za Hrvatsku na Evropskom prvenstvu, a o tome j govorio i drugi čovjek Rukometnog saveza Hrvatske Zoran Gobac.

Kada je Lino Červar objavio prošireni spisak rukometaša za EP, nije na istom bilo Štrleka i to je mnoge iznenadilo, no postoji očito pozadina.

''Ako nisi zadovoljan sa statusom, ne govorim samo o Manuelu, ako nisi klapa, onda nećeš biti tu. Neće nam igrači određivati ko će biti izbornik i ko će igrati. Ako to ne rade u Kielceu, Veszpremu, e onda neće ni u reprezentaciji. Puno većih igrača je bilo od Manuela u reprezentaciji, a jednom Ivanu Baliću i Iztoku Pucu tako nešto nikad ne bi palo na pamet'', kazao je Zoran Gobac.

On je potom govorio i o ciljevima Hrvatske pred nadolazeće Evropsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

''Glavni cilj je plasman na Igre. Daj bože da osvojimo medalju, ali svjesni smo kakva je situacija. Igrači moraju biti svjesni da je reprezentacija ispred klubova gdje oni igraju za pare. Hrvatska je važnija od para'', kazao je.

Hrvatska protiv Crne Gore otvara Evropsko prvenstvo i veliki je favorit, a kvote pogledajte OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi