Červar saopštio spisak od 16 igrača koje vodi na Euro

Izbornik Hrvatske se odlučio

Červar saopštio spisak od 16 igrača koje vodi na Euro

Selektor rukometne reprezentacije Hrvatske Lino Červar objavio je spisak igrača na koje računa tokom Evropskog prvenstva. 

Červar je na pripreme pozvao čak 28 rukometaša, ali na posljednjoj press konferenciji pred Euro saopštio je spisak od njih 16 koji će putovati u Graz gdje Hrvatska igra susrete grupne faze.

Ovo su ta imena:

Marin Šego – Montpellier
Matej Ašanin – PPD Zagreb
Zlatko Horvat – PPD Zagreb
Vlado Matanović – Gorenje Velenje
David Mandić – PPD Zagreb
Valentino Ravnić – PPD Zagreb
Željko Musa – Magdeburg
Marino Marić – Melsungen
Marin Šipić – PPD Zagreb
Domagoj Duvnjak – THW Kiel
Marko Mamić – Leipzig
Josip Šarac – Celje PL
Luka Cindrić – Barcelona
Igor Karačić – Vive Kielce
Luka Stepančić – MOL-PICK Szeged
Josip Vekić – PPD Zagreb
Ivan Martinović – Hannover-Burgdorf

"Odlučili smo kojih će 16 igrača putovati na Euro. Nije bilo lako. Svih njih 28 su hrvatski reprezentativci, ali ovih 16 ide na Euro", kazao je Červar prije spiska.

Govorio je o prvom rivalu na Euru - Crnoj Gori.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Idemo korak po korak. Crna Gora je dobra ekipa, miks mladosti i iskustva. Pokazali su to i u kvalifikacijama i respektiramo ih. Neće biti lako. Na papiru smo favoriti, to je tačno, ali oni su protivnik željan nadmetanja, imaju odličnu vansjku liniju. Imaju nekoliko odličnih igrača, tako da se ne smijemo opustiti niti u jednom trenutku. Danska je s njima imala velikih problema. Znaju odigrati agresivnu 3-3 obranu, a nama je to bila škola s Brazilom na SP-u", kazao je Červar.

Inače, Hrvatska je osim s Crnom Gorom u grupi sa Bjelorusijom i Srbijom. Turnir za nju počinje u četvrtak od 20.30 sati kada je na rasporedu susret s Crnogorcima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi