Remi Španije i Brazila, Njemačka "pregazila" Urugvaj, slavila i Argentina

SP za rukometaše

Remi Španije i Brazila, Njemačka "pregazila" Urugvaj, slavila i Argentina

A. Beganović

Prvi susret u grupi B na Svjetskom prvenstvo za rukometaše između Španije i Brazila donio je mnogo uzbuđenja, a na kraju nije bilo pobjednika (29:29).

Brazil je mnogo bolje otvorio meč, poveo je sa 4:0, no Španija je brzo uzvratila, pa je par minuta kasnije na semaforu stajalo 6:6.

Do prve prednosti Španija je stigla sredinom prvog poluvremena (8:7), a do odmora uspjela ju je povećati na 16:13.

Nastavili su Španci sa dobrom igrom i u drugom dijelu, a u par navrata su imali i prednost od šest pogodaka, ali Brazil nije gubio glavu i na kraju je mogao slaviti jer je u samom finišu imao prednost (29:28). No, na kraju ipak podjela bodova.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Najefikasniji kod Španije bili su Canellas, Fernandez i Sole sa po četiri pogotka, dok su kod Brazila najefikasniji bili Moraes i Langaro sa po šest pogodaka.

Dodajmo i da je Njemačka bez problema savladala Urugvaj (43:14), dok je Argentina bila bolja od DR Kongo (24:18).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi