Katar u duelu sa Angolom opravdao ulogu favorita

SP za rukometaše

Katar u duelu sa Angolom opravdao ulogu favorita

A. Beganović

U prvom susretu današnjeg programa na Svjetskom prvenstvu za rukometaše Katar je očekivano savladao Angolu (30:25).

Iako su na Svjetsko prvenstvo doputovao oslabljen, Katar je u duel sa Angolom ušao kao apsolutni favorit. Na kraju je tu ulogu opravdao, iako na samom početku po Katar nije išlo sve po planu.

Angola je većim dijelom prvog poluvremena imala rezultatsku prednost, no ipak je Katar na odmor otišao sa viškom od jednog gola (14:13).

Početkom drugog dijela Katar serijom 3:0 odlazi na 17:13 i stečenu prednost do kraja nije ispuštao iz ruku za konačnih 30:25.

Danijel Šarić na golu Katara skupio je 15 odbrana, dok je Madadi sa osam pogodaka bio najefikasniji. S druge strane, kod Angole sa šest pogodaka je najefikasniji bio Pestana.

SP, 1. kolo:
Katar - Angola 30:25 (14:13)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi