Česi slavili na krilima sjajnog Zdrahale, Mađari idu kući

Reprezentacija Mađarske se sa tri poraza oprostila od Evropskog prvenstva

Česi slavili na krilima sjajnog Zdrahale, Mađari idu kući

Selekcija Češke je u Varaždinu savladala reprezentaciju Mađaraske rezultatom 33:27 i tako prošla u narednu grupnu fazu Evropskog prvenstva, dok se Mađari opraštaju od turnira.

Iako su Mađari na papiru bili favoriti, pokazalo se da je Češka u puno boljoj formi, pa je nakon Danske savladala i selekciju Mađarske.

Mađarska je, ipak, nešto bolje otvorila susret i vodila jednim ili dva gola razlike do polovine prvog dijela.

Ipak, Česi onda "dodaju gas", stižu do preokreta, a ubrzo i vodstva od dva gola razlike (10:8). Češka nastavlja sa fantastičnom igrom, pravi seriju 4-0 i na odmor odlazi rezultatom 15:11 u svoju korist.

Mađarska se u drugom poluvremenu pokušavala vratiti u susret, ali više od smanjenja deficita na dva gola 10-ak minuta prije kraja izabranici Ljubomira Vranješa nisu mogli.

Česi su još jednom sjajnom serijom potvrdili pobjedu i prolaz u narednu rundu takmičenja.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Reprezentaciju Češke je predvodio nevjerovatni Ondrej Zdrahala koji je postigao čak 14 golova. Po četiri su dodali Jakub Hrstka, Jan Landa i Tomaš Čip. Kada je u pitanju Mađarska, devet golova je postigao Lekai, dok je pet dodao Balogh.

Nakon večerašnjeg susreta Španije i Danske biće poznat konačni poredak u Grupi D, s obzirom da je sada jedino jasno da je Mađarska završila takmičenje.

Datum i vrijeme odigravanja 17.1.2018 - 18:15
Dvorana Arena Varaždin
Gledalaca /
Sudije Pichon, Reveret
Isključenja /
Češka Mađarska
33 27
Rezultat na poluvremenu
15 11
Najbolji strijelci
Zdrahala 14 Lekai 9
Hrstka  4 Balogh 5
Landa  4 Bodo 4
Čip 4 Bartok 2
Kašparek 3 Fekete 2
Stehlik 3 Hornyak 2
Bečvar 1 Anscin 2
Trener
Jan Filip Ljubomir Vranješ

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi