Česima se 'desila Slovenija', golman junak

Velika pobjeda Češke

Česima se 'desila Slovenija', golman junak

E. Škorić

Rukometaši Češke slavili su protiv Makedonije sa 25:24 u ludom meču u Varaždinu.

Makedonci su bez Kirila Lazarova i dalje vjerovali u čudo i plasman u polufinale, ali za početak im je trebala pobjeda nad Česima.

Iako su imali 13:11 na poluvremenu, pa i plus pet u nekoliko navrata u nastavku, na kraju su poraženi sa 25:24.

No, sam završetak meča donio je pravu dramu, pošto su sudije pregledale video nakon što je meč završen i dosudile su sedmerac za Makedoniju jer su uočili da je bila odbrana iz prostora.

Dejan Manaskov je pucao sedmerac za Makedonce, ali je češki golman uspio da ga zaustavi i da donese svojoj selekciji veliku pobjedu.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Češka sada ima četiri boda koliko imaju i Španija i Njemačka, dok Slovenija ima tri boda, koliko i Makedonija. Sada Češku očekuje duel sa Slovenijom gdje će pokušati da pobjedom izbori polufinale.

Najefikasniji češki igrač bio je Pavel Horak sa osam golova, dfok su po četiri postigli Jakub Hrstka i Ondrej Zdrahala, a na drugoj strani Filip Taleski postigao je pet, a po četiri Filip Mirkulovski, Stojanche Stoilov i Martin Velkovski.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi