Četiri gola Panića u porazu Meshkova od Terzićevog Veszprema, Građan odličan u porazu svog tima

Liga prvaka, 7. kolo

Četiri gola Panića u porazu Meshkova od Terzićevog Veszprema, Građan odličan u porazu svog tima

S. Pašalić

Vardar je u derbiju grupe B rukometne Lige prvaka ugostio Vive Kielce i odigrao 28:28.

Domaći su tokom prvog poluvremena bili bolji tim i konstantno su vodili, u jednom trenutku i 5 razlike, ali su na poluvremenu vodili samo 17:16.

U drugom poluvremenu su domaći bolje krenuli i vodili i 4 razlike, ali su se gosti na kraju ponovo vratili, a na kraju je završilo neriješeno.

Skube je kod Vardara bio najefikasniji sa sedam golova, dok je kod gostiju Janc također psotigao sedam golova.

Veszprem je u okviru ove grupe također odigrao svoj meč protiv Meshkov Bresta u gostima i slavio sa 37:30.

Gosti su veći dio utakmice imali vodstvo i nisu dopuštali domaćima da zaprijete i na kraju su stigli do pobjede.

Nenadić i Gajić su za Veszprem postigli po osam golova, a Vailupao sa pet, te Panić i Malus po četiri gola su bili najefikasniji kod domaćih. Mirsad Terzić je također igrao za Veszprem, ali se nije upisao u listu strijelaca.

U okviru grupe C Presov je napravio veliko iznenađenje u gostima kod CD Bidasoa Iruna i odigrao 27:27.

Savehof je u okviru ove grupe slavio na svom terenu bez problema protiv Riihimaen Cocksa sa 28:22, a Sporting je također bio ubjedljiv protiv Eurofarm Rabotnika sa 36:26. Elmir Građan je odigrao odličan meč i postigao je šest golova za goste.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti