Član Izvršnog odbora RS Bosne i Hercegovine: Komesar apsolutno nema pravo da donese ovu odluku

Okončana sezona u rukometnoj Premijer ligi BiH

Član Izvršnog odbora RS Bosne i Hercegovine: Komesar apsolutno nema pravo da donese ovu odluku

E. Oštraković

Rukometna Premijer liga Bosne i Hercegovine danas je okončana, a tu odluku donio je komesar lige Srđan Jović.

Nekoliko je strana koje za sebe smatraju da su oštećene, te kažu da će podnijeti određene poteze protiv komesara i saveza.

Kontaktirali smo člana Izvršnog odbara Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, Adnana Muhića, koji nam je dao svoj stav o svemu što se desilo.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Po članu 69. statuta RSBiH, jedino Upravni odbor može donijeti odluku o okončanju lige jer propozicije ni jednim svojim članom ne predviđaju ovu situaciju. Komesar apsolutno nema pravo da donese ovu odluku", rekao je Muhić, te je dodao:

"Niti jedna ekipa u rukometnom svijetu nije preselila u niži rang, svi su napravili neku vrstu kompromisa i riješili problem na neki način", završo je Muhić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi