Čolina vodi reprezentaciju, sada su stigli i novi problemi

Pripreme za dvomeč sa Grčkom

Čolina vodi reprezentaciju, sada su stigli i novi problemi

S. Mlaćo
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas zvanično počinje pripreme za mečeve play-off a za Svjetsko prvenstvo 2023. godine protiv Grčke.

U naredna dva meča (16. i 19. mart) bh. tim će igrati bez povrijeđenih kapitena Mirsada Terzića, pivota Senjamina Burića i Adina Faljića. Povrijeđen je i Dejan Malinović, koji je na terapiji i svi se nadamo da će igrati u revanšu u subotu u Tuzli.

Treba dodati da je naša selekcija ostala i bez selektora, s obzirom da je Ivica Obrvan napustio kormilo reprezentacije.

Nasljednik Obrvana biti će Toni Čolina koji je danas govorio na press konferenciji.

"Želimo se plasirati na pravi baraž, to jest utakmicu protiv Crnogoraca. Sutra rano putujemo za Grčku, tamo nas očekuje jedan trening, a utakmica je u srijedu. Sav fokus je na tome. Moram dodati da Josip Perić ima problema sa koljenom, Senjamin Burić vuče probleme sa ahilovom tetitivom. Čuli smo se, on je svaki dan na terapijama, a za klub igra što mora. Malinović ima ozbiljne probleme sa šakom, isto je na terapijama. Nadam se da će Malinović biti tu za baraž. Terzić je imao šest utakmica u mjesec dana, leđa su mu u problemu, također neće biti sa nama, ali svi oni su nam poželjeli sreću i svi su nam na velikoj pomoći, ako ništa podrškom", kazao je Čolina.

"Grčka u kvalifikacijama i prijateljskim utakmicama ima skor 6-0. Na okupu je ista generacija duži period, većinu čine igrači iz Olimpyakosa, AEK-a, golman je također odličan. Igraju moderan rukomet, uigraniji su od naše trenutne ekipe i sigurno neće biti lahko. Mi želimo da pokažemo karakter u Grčkoj te probamo sa utakmicom u Mejdanu osigurati plasman za dalje", dodao je Čolina.

Obrvan na selektorskoj poziciji ima omjer od jedne pobjede i sedam poraza u osam odigranih utakmica, a jedini trijumf je ostvario protiv Austrije u Bugojnu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Inače, Toni Čolina je mlad i perspektivan trener. Trenutno trenira RK Izviđač, a iza sebe ima titulu prvaka Bosne i Hercegovinu.

Također, vodio je i juniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Top Komentari

yugopo
Sretno sa Grcima!!!
6 0
sslazio
Ovaj rukomet je kod nas cisto rasulo. Nijedan savez nije ovoliko jadan kao ovaj. Zao mi samo velikih imena koja igraju za reprezentaciju a imamo ih i imali smo ih. Zar ne postoji niko ko ce jednom zaustaviti sve ovo i rijesiti. Mislim da 1 covjek samo to moze srediti a zove se Nikola Prce.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi