Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ima novog selektora!

Naslijedit će Obrvana

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ima novog selektora!

E. Ganibegović

Rukometnu rerprezentaciju Bosne i Hercegovine uskoro očekuju utakmice predbaraža za SP protiv selekcije Grčke, a vodit će nas novi selektor.

Ivica Obrvan je nedavno objavio spisak igrača za pomenuti dvomeč sa Grcima, ali reprezentaciju će voditi novi selektor.

Čeka se samo zvanično saopštenje Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, a nasljednik Obrvana biti će Toni Čolina.

Obrvan na selektorskoj poziciji ima omjer od jedne pobjede i sedam poraza u osam odigranih utakmica, a jedini trijumf je ostvario protiv Austrije u Bugojnu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Inače, Toni Čolina je mlad i perspektivan trener. Trenutno trenira RK Izviđač, a iza sebe ima titulu prvaka Bosne i Hercegovinu. 

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Također, vodio je i juniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Reprezentacija BiH prvi meč s Grčkom igra za pet dana u Grčkoj, dok je revanš na rasporedu za 19. mart.

Top Komentari

Chesa
Sretno novom selektoru - vjerujem da će se vise truditi i raditi nego ovi polugotovi selektori.
11 1
MSOZ101
Naš stručni štab bi trebao biti u sastavu Toni Čolina, Mirko Mikić i Damir Doborac. Tri mlada i perspektivna bosanskohercegovačka trenera. Mikić se dokazao u Borcu, ubjedljivo prvi na tabeli i igraju najbolji rukomet, Doborac strog zahtijeva poštivanje pravila znači red, rad, disciplina. Čolina je sarađivao sa velikim brojem stručnjaka i pokupio je veliki broj fora i fazona. Neka Obrvanovog cenera podijele na tri dijela. Znaju igrače iz naše lige i to bi bila dobitna kombinacija.
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti