Spektakularan doček za Lavice
FOTO: RS CG

Veliko slavlje u Crnoj Gori

Spektakularan doček za Lavice

H. Zilić

Rukometašice Crne Gore ostvarile su sjajan rezultat osvojivši bronzu na Evropskom prvenstvu koje se igralo u Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori i Sloveniji. Crnogorke su u utakmici za treće mjesto nakon produžetka i velike drame savladale Francusku sa 25:27.

Za Lavice je ovo bila treća medalja sa velikih takmičenja, a prva nakon deset godina pauze.

Prethodno su bile prvakinje Evrope 2012. godine, a iste godine su osvojile olimpijsko srebro.

Bronza ima ogroman značaj za cnogorski rukomet jer se od državnog dres oprostila Jovanka Radičević jedna od najboljih rukometašica današnjice.

Jovanka u sportsku penziju ide sa stilom i medaljom oko vrata.

Reprezentativke Crne Gore stigle su kući iz Ljubljane, a na aerodromu u Podgorici im je priređen spektakularan doček.

Oglasi

Iz tamošnjeg Saveza također nisu krili oduševljenje zbog velikog rezultata.

Crna Gora ima mladu ekipu i sigurno da će mladim igračicama ovo biti vjetar u leđa pred naredna velika takmičenja.

Do evropskog zlata, devetoog u historiji došla je selekcija Norveške.

Norvežanke su u finalu nakon preokreta savladale Dansku u skandinavskom klasiku na krilima sjajne Nore Mork koja je odigrala još jednu utakmicu za pamćenje i okončala sa osam pogodaka.

Četvrto mjesto pripalo je pomenutoj Francuskoj, a peta je bila Švedska koja je u meču za peto mjesto savladala Nizozemsku rezultatom 37:32.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi