Crna Gora u odličnoj utakmici bolja od Srbije

Evropsko prvenstvo

Crna Gora u odličnoj utakmici bolja od Srbije

Evropsko prvenstvo u Francuskoj večeras je donijelo duel rukometašica Srbije i Crne Gore. U Nantu se mogla gledati zanimljiva predstava, a Crnogorke su na kraju stigle do pobjede rezultatom 28:27.

Crna gora je tako zadržala nadu da će se naći u polufinalu EP-a, ukoliko pobjedni Dansku, dok su Srbijanke ostale bez šanse za polufinale.

Crna Gora je bolje ušla u meč i čuvala prednost sve dok Srbijanke nisu izjednačila na 10:10, a onda u finišu prvog dijela i stigle do prednosti.

Igrale su odlično rukometašice Srbije u prvom poluvremenu, pa se na odmor otišlo njihovim vodstvom od tri gola razlike, 15:12.

Ipak, imala je srbija u prvom poluvremenu veliki peh pošto se u 19. minuti povrijedila sjajna golmanica Katarina Tomašević, pa je morala napustiti teren.

Drugo poluvrijeme je donijelo izuzetno zanimljiv rukomet i neizvjesno nadmetanje. Brzo su se Crnogorke vratile u potpunosti, pa se većim dijelom nastavka igralo gol za gol, ali onda u posljednjih 10 minuta Crna Gora preuzima vodstvo, a u jednom momentu stiže i do +3.

Uspjela je Srbija do kraja smanjiti zaostatak na jedan gol, ali više od toga nije uspjela pa je Crna Gora slavila pobjedu.

U pobjedničkoj ekipi su najefikasnije bile Đurđina Jouković, Majda Mehmedović i Milena Raičević sa po šest golova, dok se kod Srbije istakla Katarina Krpež Slezak sa čak 12 golova

Srbija - Crna Gora 27:28

Srbija: Tomašević, Čolić, Radosavljević, Krpež Slezak 12, Lekić 2, Stevin, Lavko 4, Kovačević, Nikolić, Radojević T., Pop-Lazić 2, Radojević D. 5, Vukajlović, Stoiljković 2, Cvijić, Dmitrović.

Crna Gora: Rajčić, Nenezić, Radičević 5, Jauković 6, Bulatović, Klikovac, Ujkić, Premović, Bulatorivć K. 3, Brnović 1, Pavičević, Ramusović, Mehmedović 6, Despotović, Raičević 6, Grbić 1.

Top Komentari

IzgubljeniSlon
Dobar vlaški derbi, crnogorke za nijansu bolje. Čestitke.
6 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti