Crnogorke preko Srbije do četvrtfinala Svjetskog prvenstva
Foto: EPA

SP, osmina finala

Crnogorke preko Srbije do četvrtfinala Svjetskog prvenstva

M. Šljivak

Rukometašice Crne Gore pobijedile su Srbiju 31:29 i plasirale su se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Iako su jedva prošle grupnu fazu takmičenja Crnogorke su večeras pokazale da su rukometna velesila. Odigrale su sjajan meč i na kraju zasluženo odlaze među najboljih osam.

Prvo poluvrijeme je presudilo pobjednika u ovom duelu. Crna Gora je igrala zaista sjajno, stekla je pet golova prednosti (14:9) i u drugom poluvremenu su bez većih problema čuvale prednost.

Srbija je pokušavala na sve načine da se vrati. Uspjele su doći na minus dva, ali to je bilo sve i Crna Gora odlazi među osam.

Jovanka Radičević je sa devet golova predvodila Crnu Goru, a Katarina Bulatović je dodala šest, dok je Cvijić kod Srbije postigla sedam.

Crna Gora će u četvrtfinalu igrati protiv selekcije Francuske koja je savladala Mađarsku 29:26.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi