Crnomarković: Bez sistema ovaj sport u Zenici nema budućnost

Trener RK Čelik nakon pobjede

Crnomarković: Bez sistema ovaj sport u Zenici nema budućnost

D. Kurbegović

Rukometaši Čelika u posljednjoj utakmici u prvom dijelu sezone pobijedili su posljednjeplasiranu Hercegovinu rezultatom 32:27, te tako upisali petu pobjedu u sezoni s kojom su ostali u borbi za opstanak.

Nakon pobjede u jednoj skromnoj utakmici protiv znatno lošijeg protivnika, domaći trener Bojan Crnomarković imao je dosta toga kazati, ali i osvrnuti se na budućnost kluba iz Zenice.

"Pa vidjeli ste dao sam svim igračima šansu, nije nam na kraju bio bitan rezultat, samo je bilo bitno da pobijedimo.S ovakvim timom premašili smo sebe u prvom dijelu sezone, da smo pobijedili Krivaju u Zenici, bili bi zadovoljni prvom dijelom sezone. Treba napraviti veliku analizu i vidjeti kako dalje. Na ovaj način se ne može dalje, nema nikakvog sistema i cilja iz sezone u sezone. Strategija se morati, ne može ovaj klub biti da postoji koji ima sedam juniora i bez kadetske i pionirske ekipe. Ovo s dovođenjem sa strane polovnih igrača, kojima kada ne dadnete jednu platu oni ne žele da igraju. Oni su došli ovdje, a većina ih je prošle sezone ispale iz lige i oni ne mogu nigdje igrati, pa su došli ovdje. Ja ih nisam dovodio oni su mi servirani, nije rađena strategija, ja bi volio da ova ekipa ima više mlađih igrača", ističe trener Zeničana.

Dotakao se i pokušaja saradnje s klubom Čelik-Junior iz Zenice

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Ja sam pokušao da s njima postignem neki dogovor, ali kod njih sam naišao na jedan primitivni stav malograđanstva. Ja ne znam ko može talentu zabraniti da dođe, da se ovdje nadograđuje u Premijer ligi. Razočaran sam tim ljudima i njihovim odnosom, znate ako vi imate neku školu rukometa ako ćete je koristiti da uzimate samo članarinu onda vi ne mislite dobro ovom gradu i toj djeci. Ja sam mogao iskoristiti njihovih četiri-šet igrača da se ovdje nadograđuju, ja dolazim iz Banja Luke i kluba gdje rukomet ima veliku tradiciju. Onda dođete ovdje i s ovakvom infrastrukturom ne možete imati normalan klub, sramota je da Zenica nema jedan klub koji bi igrao u Premijer ligi, gdje bi igrali domaći igrači. Bez sistema ovdje nema pomoći, ne znam šte će ovdje biti u narednom periodu, ali kako sada stvari stoje očekuje nas težak period", kazao je Crnomarković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi