Damir Doborac: Pojačanja su bila isključivo moja želja, ali i oni su imali veliku želju za dolaskom
U debitantskoj sezoni kao trener napravio sjajan rezultat sa RK Gračanica.

Gračanlije obavile prozivku

Damir Doborac: Pojačanja su bila isključivo moja želja, ali i oni su imali veliku želju za dolaskom

E. Oštraković, foto: E. Oštraković

Rukometaši Gračanice danas su održali prozivku, a odrađen je i prvi trening u sklopu priprema za novu sezonu u Premijer ligi BiH.

Svi igrači koji odazvali su se treneru Damiru Doborcu, osim Vladimira Tomića, koji je dobio produženi odmor do 01. augusta.

"Nakon duge pauze ponovo smo tu, ali u novom sastavu. Napustilo nas je sedam igrača, a doveli smo tri pojačanja, te smo priključili tri igrača iz omladinskog pogona i vjerujem da će oni iskoristiti svoju šansu. U Gračanici smo do 08. augusta, a zatim idemo na Vlašić. Nakon toga kreću utakmice i uigravanje. Pauza je trajala predugo i jedva smo čekali da sve ovo krene", rekao je Doborac, te je dodao:

"Ništa nećemo prognozirati, čekat ćemo da liga krene, a onda ćemo postaviti svoje ciljeve. Zadovoljan sam pojačanjima. Oni su bili moja želja, ali drago mi je da je i njima želja bila da dođu u Gračanicu. Ovo je jedan poligon gdje dajemo uslove da se igrači razviju, a nismo bankomat. Vidite kako su to iskoristili Hamidović i Ahmetašević. Kada je riječ o ostalim pojačanjima, tražimo još jednog golmana i igrača na poziciji pivota. Navijačima mogu obećati da ćemo sigurno i ove godine dati sve od sebe da ih obradujemo.", završio je Doborac.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Top Komentari

GEC
Doktor igrice
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi