Damir Džeba: Ovaj tim ima kvalitet za play off a ne za borbu za ostanak
Snažni pivot HMRK Zrinjskog Damir Džeba oporavio se nakon teške ozljede i polako se vraća u staru formu.

Pivot Mostaraca uvjeren u bolje dane za HMRK Zrinjski

Damir Džeba: Ovaj tim ima kvalitet za play off a ne za borbu za ostanak

Rukometaši HMRK Zrinjskog u četvrtak će u svojoj dvorani u jednoj od najbitnijih utakmica dosadašnjeg tijeka ove sezone dočekati RK Goražde, direktnog konkurenta za ostanak u Premijer ligi.

Izuzetno teška sezona za Plemiće čije redove je napustilo nekoliko nositelja igre a tim je ostao na jako mladim igračima uz par iskusnijih, a jedan od njih je i snažni pivot Zrinjskog Damir Džeba koji je propustio veći dio prošle sezone zbog teške ozljede koljena i sada polako hvata staru formu koju je imao prije nesretnog trenutka.

Džeba je za SportSport.ba najavio sraz s Goraždanima te najavio veliku borbu u četvrtak u dvorani na Bijelom Brijegu.

"Dolazi nam Goražde, nezgodan protivnik ali mi nemamo kalkulacija, u ovoj utakmici igra nam samo pobjeda. U zadnjoj domaćoj utakmici imali smo kiks protiv Sloge iz Uskoplja pa nam je sada ovaj susret s Goraždanima pod imperativom pobjede. Oni su se digli nakon pobjede nad Vogošćom i sigurno će tražiti svoju šansu za pobjedu u Mostaru" - uvjeren je Damir Džeba koji nastavlja: "Nakon odlazaka nekoliko važnih igrača sigurno je da smo oslabljeni ali mislim da i ova trenutna ekipa ima kvalitet i da smo trebali imati do sada više bodova ali nekim našim krivicama, neiskustvom i nekim nesretnim okolnostima tu smo gdje jesmo. Sad moramo ući u niz pobjeda jer imamo i povoljniji raspored na proljeće,  a u subotu idemo u Derventu igrati zaostalu utakmicu gdje planiramo odigrati muški i donijeti tri boda u Mostar, ali o Derventi ćemo razmišljati tek kad riješimo Gorazde i tu upišemo bodove. Nakon duge pauze ovu sezonu sam konačno počeo zdrav i svojom formom sam zadovoljan ali uvijek može bolje. Nadam se da ćemo na proljeće izbjeći borbu za ostanak i da ćemo se uključiti u borbu za lay off i pokazati da i ova ekipa posjeduje zavidan nivo kvalitete" - rekao je u najavi utakmice s Goraždem pivot HMRK Zrinjski Damir Džeba.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Utakmica HMRK Zrinjski - Goražde igra se u četvrtak u 17:30 u dvorani na Bijelom Brijegu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi